Voľby 2022 – Informácia pre voličov v obci Višňové

OBEC VIŠNOVÉ –  Informácia k voľbám do územnej samosprávy

Dňa 29. októbra 2022 t.j. v sobotu od 7,00 hod. do 20,00 hod.

sa uskutočnia voľby do orgánov samosprávy obcí a samosprávnych krajov

V obci Višňové je vytvorený jeden volebný okrsok a volebná miestnosť je určená v budove Obecného úradu Višňové.

V obci Višňové sa vo voľbách do samosprávnych krajov bude voliť predseda a poslanci do zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja.

V obci Višňové sa vo voľbách do samosprávy obcí bude voliť starosta obceposlanci do Obecného zastupiteľstva vo Višňovom.

Vo volebnej miestnosti bude voličovi vydaná modrá obálka opatrená úradnou pečiatkou obce a dva hlasovacie lístky s modrými pruhmi do orgánov samosprávneho kraja

a biela obálka opatrená úradnou pečiatkou obce a dva hlasovacie lístky do orgánov samosprávy obce.

Prevzatie hlasovacích lístkov a obálok potvrdí volič osobitne v každom zozname voličov vlastnoručným podpisom.

Volič na hlasovacom lístku predsedu samosprávneho kraja a na hlasovacom lístku starostu obce zakrúžkuje poradové číslo len jedného kandidáta.

Volič na hlasovacom lístku pre voľby do zastupiteľstva samosprávneho kraja zakrúžkuje najviac päť poradových čísiel kandidátov, ktorí sa majú zvoliť

a pre voľby do obecného zastupiteľstva volič zakrúžkuje takisto najviac päť poradových čísiel kandidátov, ktorí sa majú v obci zvoliť.

Hlasovacie lístky s modrým pruhom vloží volič do modrej obálky a biele  hlasovacie lístky do bielej obálky.

Volič, ktorý sa nemôže v deň volieb dostaviť do volebnej miestnosti zo závažných, najmä zdravotných dôvodov, má právo požiadať obec o vykonanie hlasovania do prenosnej volebnej schránky.

 Volič, ktorý má nariadenú karanténu alebo izoláciu z dôvodu ochorenia COVID-19 a osoby žijúce s ním v spoločnej domácnosti, podávajú žiadosť o špeciálny spôsob hlasovania zapisovateľovi MVK v obci svojho trvalého pobytu výlučne telefonicky

od 24.10.2022 do 28.10.2022 do 12,00 hod.